Valkosuklaa Juustokakku
(Mustikoilla)
Pohja:
75g margariinia
175g Digestivekeksiä
Täyte:
0,5dl vaalea mehu
5kpl liivatetta
200g tuorejuustoa
2 munaa
1tl vaniljasokeria
1,25dl sokeria
2dl kuohukermaa
n.200g valkosuklaata
Ensin sulatetaan margariini. Sen jälkeen ota keksit esiin ja murskaa ne (esim. laita pakastepussiin ja murskaa ne lihanuijalla jos niitä ei löydy kaapista niin ite käytän ihan kaulinta tai jopa vasaraa). Sen jälkeen sekoita margariini ja keksi murskattuna sekaisin. Lopuksi tarvitset irtopohjavuoan joka on voideltu. Laita keksi/rasva seos vuokaan ja taputtele pohjalle tasaisesti. Vie pohja jääkaappiin hyytymään.
Sitten aloitetaan täytteen teko. Ensin laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sitten tee vaalea mehu ja kiehauta se. Kun mehu kiehuu lisää sekaan liivatteet siten ,että purista aina yksi liivate kerrallaan ja laita mehun sekaan kokoajan sekoittaen yksikerrallaan. Kun tämä on tehty sulata suklaa esim. vesihauteessa. Seuraavaksi erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen (älä heitä kumpaakaa osaa pois). Nyt sekoita tuorejuusto, keltuaiset, liivateseos, sokerit ja sulatettu suklaa keskenään. Vaahdota kerma ,mutta ei mitään super kovaa vaahtoa. Sekä vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensinkermavaahto ja sitten vasta valkuais vaahto. Lopuksi kaada täyte vuokaan missä on hyytynyt pohja ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään päiväksi.
Nyt kesän lopulla kakun koristeluun sopii hyvin vasta poimitut mustikat. Ja eikun herkuttelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti